O nama

O Udruzi

Agroudruga Fažana je osnovana 10. travnja 2004. godine kao udruženje građana radi zaštite i promaknuća prava i interesa, zastupanja i osiguranja prava poljoprivrednika, te iniciranja, razvoja, širenja i unapređivanja poljoprivredne djelatnosti na području općine Fažana.

Jedna od glavnih aktivnosti Udruge je edukacija članova, u cilju što kvalitetnijeg i uspješnijeg uzgoja maslina, te proizvodnje i čuvanja maslinovog ulja.

Postoji cijeli niz prednosti za članove Udruge: od povoljnije nabavke sadnog materijala, do novih saznanja kroz predavanja koja se svake godine održavaju u organizaciji Agroudruge Fažana. U tu se namjenu pozivaju vrsni predavači s područja maslinarstva, koji svake godine obrađuju aktualne teme vezane uz sadnju, gnojidbu, zaštitu i ostale aktivnosti od primarne važnosti za svakog maslinara.

Svake godine Agroudruga Fažana organizira i provodi smotru maslinovog ulja, u sklopu koje prikuplja uzorke maslinovog ulja, i vrši pripremu za kemijsku i organoleptičku analizu. Iz godine u godinu, Udruga bilježi sve veći broj uzoraka maslinovog ulja na smotri, a vidljivo je i povećanje kvalitete prijavljenih ulja.  

U suradnji sa Općinom Fažana, Agroudruga provodi i brendiranje maslinovog ulja našega mikrolokaliteta pod nazivom „Sveti Elizej“.

U svih 12 godina djelovanja naše agroudruge trudili smo se ostvariti što bolje rezultate u kakvoći maslinovog ulja što i uspijevamo, sa ciljem daljnjeg povećanja kvalitete.

Želimo istaknuti vrlo dobru suradnju Agroudruge sa Turističkom zajednicom Općine Fažana. Ona se izražava uključivanjem članova naše Udruge u ljetne programe i manifestacije zdrave hrane, kao i gastroponude našim gostima i turistima. Treba istaknuti da Turistička zajednica svake godine i financijski pomaže realizaciju smotre maslinovog ulja u organizaciji naše Udruge.

Predsjednik Udruge: Dario Šuran

Predsjednik skupštine: Ivan Frančula

Stručni suradnik Agroudruge: Ivica Lađarević, mag. ing. agronomije